Sök:

Finns Strössel & annat som butik som man kan handla i ?

Nej vi finns enbast som Web-butik. emailadress: strosselannat@gmail.com

Fraktfrågor:

Hur lång är leveranstiden?
Svar:

Så fort betalningen är inne (allt utom förskottsbetalning räknas som betalt när beställning gjorts) på kontot, skickar vi oftast inom 2 arbetsdagar. Sen tar fraktbolagen över och det tar normalt 1-3 dagar (beroende på var du bor) innan ordern kan hämtas ut hos ombud.

OBS!! Vid helger och högsäsonger kan det ta något längre tid men vi gör vårt bästa för att du skall ha ditt paket så fort som möjligt.

Var är min order?

Du kan själv spåra din order om du följer instruktionerna via länken nedan:

http://www.strosselannat.se/spara-ditt-paket.html

Vad kostar frakten?

Oavsett hur mycket eller hur litet du köper kostar frakten 60 kr upp till 20 kg eller 120 över 20 kg om du väljer DHL.

Väljer du posten är frakten också 60 kr upp till 2 kg och därutöver enligt posten fraktlista.

http://www.strosselannat.se/k%C3%B6pinformation-1.html

Frågor om ätbart material:

Vad är skillnanden på sugarpaste, gumpaste, flowerpaste, fondant m:m?

Lisa på Sockkerus har benat ut begreppen bra:

http://sockerrus.se/sockerskola/sp-fp-och-andra-ord/

Vilken sugarpaste är bäst?

Vilken som är bäst måste man själv prova sig fram till, alla tycker väldigt olika.


Lisa Sockerus har gjort ett test men de flesta märken som finns tillgängliga i svenska butiker:

http://sockerrus.se/sockerskola/sugarpaste-test-en-jamforelse-av-olika-marken/

 

Tips på att göra täckta tårtor under klibbiga sommarperioden:

Spackla med smörkräm eller ganache (inte grädde) innan du täcker en tårta. Gäller egentligen hela året men allra mest under sommaren.

Överdekorera inte, ju mer sockerdekorationer desto mer socker som riskerar att smälta. Tunga dekorationer på en redan ansträngd tårta kan bli ödesdigert.

Försök arbeta så snabbt som möjligt och få in tårtan i kylskåp,grädd- och vaniljfyllning,sp och marsipan trivs inte direkt i rumsteperatur speciellt inte på sommaren.

Man kan placera en torrboll i kylskåpet som drar till sig fukten eller en kopp med bakpulver fungerar på samma sätt.

Täck inte tårtan med plastfolie eller liknande utan låt den stå som den är. Se dock till så att inget annat finns i kylskåpet som kan ge smak som tex vitlök.

Frukt och bär fyllningar har en tendens till att få tårtan att sevttas mer, chokladfyllningar är mer pålitliga.

Man kan också låta bli att täcka hela tårtor och bara lägga ett marsipan eller sp lock på och spritsa sidorna, eller helt enkelt göra tårtor helt sp och marsipanfria. Går att dekorera fint de med.

Har du tillgång till sval källare vore det ju en bra idé att göra tårtan där, källare brukar vara lite svalare.

Eller airkondition i köket.

 

 

Designers Stencils
Företagsuppgifter
free counters