Artikelnummer: AL107
1,3x1,3x1,3 cm
Ta en bit sugarpaste som du tror kommer att räcka för att bara fylla formen, knåda den tills den är slät och rulla den till en boll. Pudra bollen med lite maizena , tryck sedan in den i formen, vilket gör att du fångar alla detaljer och eventuella delar som är djupare i botten eller på sidan av formen än resten.
Du kan pudra toppen som du trycker på i om det börjar kännas kladdig. Om du har överskott kan du klippa av det försiktig utan att klippa i formen knipa bort det, eller köra en rak spatula över toppen, sedan jämna till det igen.
Om formen är djup, mycket detaljerade eller har djupare delar, måste du placera den fyllda formen i kylen eller frysen i 15-30 minuter beroende på hur djup formen är för att låta sugarpasten stelna och göra det lättare att få ut ur formen.
Ta ut ur formen.
När du har tryckt din sugarpaste i formen kan du helt enkelt få ut den genom att försiktigt hålla formen med tummen ovanpå och fingrar på formens botten och vrida ut och upp.
Om du har placerat formen i kyl eller frys kan du enkelt ta ut figuren, placera sedan den färdiga pjäsen på smörpapper för att lufttorka.
Marsipan passar bäst för att göra figurer som inte har en massa detaljer om du inte ändrar dess konsistens, se nästa tips om hur man gör det.
Marsipan kan också blandas med fondant: blanda 1 del fondant och 2 delar marsipan och du kommer få en fin arbetsbar massa.
Pudra aldrig insidan av en form.
Klarna konto - från 16 kr/månad